Cropped landscape
Sport
Alapemberek maradtak ki a belgáknál és a spanyoloknál
2018-05-2120:56
Újabb csapatok bő keretét ismerhettük meg a labdarúgó-világbajnokság előtt. A belga és a spanyol válogatott keretéből korábbi alapemberek is kimaradtak. Előbbieknél a legnagyobb hiányzó Nainggolan, míg utóbbiaknál Morata. 
Roberto Martínez, a belga labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette 28 fős, bő keretét a nyári oroszországi világbajnokságra. Meglepetésre kimaradt a csapat egyik legnagyobb sztárja, az AS Roma középpályása, Radja Nainggolan.
 
„Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire népszerű játékos, de nekem és a stábnak a csapat sikerességét kell a szemünk előtt tartani. Radja taktikai okokból maradt ki, nem tudjuk neki azt a szerepkört biztosítani jelenleg, amiben ki tudna teljesedni" 
- mondta a belga szövetségi kapitány.
 
A spanyoloknál Julen Lopetegui végleges, 23 fős keretet hirdetett. Nagynevű kimaradó itt is akadt: a Chelsea friss FA-kupa győztes csatára, Álvaro Morata nem utazik Oroszországba.
 
„Ezt a keserű pirulát le kell nyelnünk, nem vihetünk ki sajnos mindenkit. Több olyan kimaradónk van, aki amúgy megérdemelné a kerettagságot, de most nem utazhat, ilyen Alvaro is" 
- árulta el a spanyolok mestere.
 
A 21. labdarúgó-világbajnokságot június 14-e és július 15-e között rendezik. A torna nyitómeccsét a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia játssza.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ