Cover
Külföld
Joachim Klose: Az elmúlt 25 évben javult a magyar-német viszony
2018-05-2119:30
Az Európai Unió tagországainak kölcsönösen szükségük van egymásra, együtt kell cselekedniük, és közösen kell alakítaniuk Európát, a kereszténydemokrata pártoknak pedig különösen nagy a felelősségük ebben a munkában - erről Joachim Klose, a Konrad Adenauer Alapítvány szászországi képviseletének vezetője beszélt egy budapesti konferencián. A neves politológus volt a Napi aktuális vendége.
Újra és újra párbeszédet kell folytatni és meg kell próbálnunk megérteni egymást - jelentette ki a politológus, aki szerint egy konferencia megfelelő lehet arra, hogy a vitás kérdéseket egymás között megbeszéljék.
Nemcsak politikai szinten kell vitatkozni, hanem sokrétű kezdeményezésekkel, például diákcserékkel, érzelmi eszmecserékkel is. Azt hiszem, hogy az elmúlt 25 évben a magyar-német viszony javult
 - véli a politológus.

Beszélt arról is, hogy Németországban az emberek tudni akarják, hogy az ország előtt milyen perspektívák állnak. Az elmúlt 25 évben a társadalom sokat fejlődött, de az emberek azt érzik, hogy nem tudnak lépést tartani ezzel a fejlődéssel és elvesztik a hazájukat - tette hozzá.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ