Cover
Külföld
Két embert agyonvertek Franciaországban
2018-05-2118:37
Az ünnepi hétvégén páratlanul kegyetlen gyilkosságok történtek Franciaországban. Párizsban és Pau-ban is tíz-tizenkét bűnöző agyonvert egy másik embert.
Péntek este 7 órakor, vagyis fényes nappal egy játszótéren a szemtanúk szerint 12 kamaszfiú agyonvert egy 32 éves, Burkina Fasó-i migránst. Nem tudni, hogy miért ölték meg, de annyi biztos, hogy a kamaszok még akkor is ütötték és rúgták a férfit a földön, amikor az már mozdulni sem tudott. A France Bleu regionális rádióadásában például egy édesanya arról beszélt, hogy rengetegen látták is a parkban a lincselést, az ő hatéves kisfia is, majd odaszaladt hozzá, és annyit mondott: bántottak egy bácsit, aki most a mennybe ment.

Cécile Gensac pau-i ügyész azt mondta, hogy a megölt migráns Franciaországban állampolgárságot kapott, kétségtelenül bűnöző volt, de – ezt hangsúlyozta – idén nem büntették, 2018 óta nem csinált semmit. Állítólag nem drogleszámolás volt.
A lincselők közül hármat letartóztattak – számolt be róla az Origo.

Tegnap Párizs egyik elővárosában, Romainville-ben vertek agyon egy férfit. Romainville – a francia médiumok politikai korrektségre törekvő nyelvezete szerint – egyik úgynevezett érzékeny negyedében. Az érzékeny negyed azt jelenti, hogy ott iszonyatosan nagy a munkanélküliség és a bűnözés, a lakók nagy része pedig bevándorló hátterű, azaz első vagy másodgenerációs migránsok.

A férfi egy házibuliból jött le az utcára egy üveg bort venni, már a közértszerűségben belekötöttek, majd az utcán halálra szúrták, és agyonverték. Legalább tízen ütötték. A gyilkosok – ez már biztos – a Jurij Garagin lakótelepen éltek, ami a párizsi előváros kivételesen rossz közbiztonságú része, itt is döntő többségben bevándorlók élnek.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ