Cropped landscape
Külföld
Barthel-Rúzsa Zsolt: Alapjaiban határozzák meg Európa jövőjét a V4-es országok
2018-05-2220:03
Fontosnak tartjuk, hogy ne csak kormányzati oldalról kerüljenek megközelítésre olyan témák, amelyek alapvetően határozzák meg Európa jövőjét – mondta az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Barthel-Rúzsa Zsolt a Századvég Alapítvány elnöke. Hozzátette: a V4-es országok, azok az országok, ahol a politikusok még hallgatnak arra, amit az emberek szeretnének. Kifejtette: ez egy olyan erős szövetség, amely Európa jövőjét alapjaiban határozhatja meg.
Közös gondolkodásra hívja az embereket Európa jövőjéről a Századvég konferenciája, amelyet május 23-án és 24-én rendeznek meg Budapesten a Várkert Bazárban. Az eseményt a Közép-és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezi. A közalapítvány kuratóriumi tagja, Schmidt Mária szerint a közép-európai térségnek is megvannak a saját érdekei, víziói arról, milyen irányba kellene átalakítani az Európai Uniót. Tudós, politikus, újságíró, és diplomata egyaránt megtalálható az előadók sorában, biztosítéákul a valódi, élénk eszmecserének. A konferencia öt téma köré szerveződik, amelyek alapvetően határozzák meg Európa jövőjét az elkövetkezendő években.

A V4-ek méltó ellenfelei Németországnak és Franciaországnak – jelentette ki Barthel-Rúzsa Zsolt. Hozzátette: gazdasági súlyát, lakosság számát és az Európai Parlamentben elfoglalt képviselőhelyek számát tekintve fel tudja venni Franciaországgal és Németországgal is a versenyt.

A Századvég Alapítvány elnöke kifejtette: Milo Yiannopoulos meghívása nem a V4-es konferencia keretében történt. Azonban olyan emberről beszélünk, akinek konzervatív körökben sokat adnak a szavára – tette hozzá. Steve Bannon, Donald Trump egykori főtanácsadója is jelen lesz a rendezvényen, aki Európa és az Amerikai Egyesül Államok viszonyrendszeréről tart majd előadást – mondta Barthel-Rúzsa Zsolt.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ