Cropped landscape
Külföld
Magyarok is veszélybe kerültek a hawaii vulkánkitörés miatt
2018-05-2207:51
Az M1 információ szerint magyar családok is veszélybe kerültek a hawaii vulkánkitörés miatt. Négy család él a Nagy sziget azon részén, ahonnan a tűzhányó miatt kiköltöztették a lakókat, köztük a magyar családokat is - írja a Hirado.hu.
Négy magyar családnak kellett elhagynia eddig otthonát a vulkánkitörés miatt. Az egyik család az evakuációt követően az első napokat menedékhelyen töltötte, majd rokonokhoz költözött a sziget egy távolabbi városába; a többi magyar pedig ismerősöknél keresett menedékéket távol a vulkántól.

Hawaii tiszteletbeli magyar konzulja arról tájékoztatott, hogy az érintett 12 magyar, köztük gyerekek és felnőttek, jól és biztonságban van. Egyelőre ügyintézésekben kértek segítséget a konzultól, ilyen például a postai küldemények fogadása, miután a postai szolgáltatás is szünetel az érintett régióban.

Az egyik családnak a láva mára már körbevette házát, úgy tűnik, hogy oda már soha nem tudnak majd visszaköltözni. Ami biztos, hogy a folyamatos kitörések további károkat okozhatnak, Száznál is több földrengést regisztálnak naponta, amelyek újabb repedéseket okoznak és amelyekből friss láva tör fel és mérgező gázok – mondta az M1 amerikai tudósítója.

Hirado.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ