Cropped landscape
Külföld
Douglas Murray: Angela Merkel jól tenné, ha felismerné mit akar a többség
2018-05-2319:30
Budapesten tartott előadást Douglas Murray, az Európa furcsa halála című bestseller szerzője. Az újságíró az európai migrációs válságról, valamint a nyugat-európai vezetők felelősségéről is beszélt az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
Mindenkitől azt kérik, hogy állja a cechet, azaz Angela Merkel, illetve az Európai Bizottság fogyasztását - így foglalta össze a népszerű író a 2015 óta zajló sorozatos sikertelen egyeztetéseket, amiket a migránspolitikáról folytatott az Európai Unió. Murray nem tartja hihetőnek Angela Merkel és Jean-Claude Juncker pálfordulását a migránskérdéssel kapcsolatban, hiszen ezek a politikusok már régen elvesztették a hitelességüket.

Kiemelte: az európai vezetők részben elismerték a felelősségüket a 2015-ös migrációs válsággal kapcsolatban, de semmivel nem tudják garantálni, hogy az nem fog ismét bekövetkezni. Hibásnak nevezte azt a kommunikációt, miszerint a kelet és közép-európai országoknak nincs joguk a határaik megvédéséhez, illetve nem dönthetik el, hogy kik tartózkodhatnak a határokon belül.

Én nem hiszek abban, amikor a politikusok azt mondják semmit nem tehetnek a migráció ellen. Nem arról van szó hogy a határvédelem lehetetlen feladat, egyszerűen nem akarják megvalósítani
- jelentette ki.

Úgy látja, hogy egyes vezetők saját népszerűségük, megítélésük javítására használják fel a migrációs válságot. Nyugat-Európában elterjedt gondolat, hogy hátrányos az erős határok mellett érvelni - tette hozzá.

Douglas Murray elmondta: a nyugat-európai média kezdi elveszíteni a hitelét az emberek szemében. Az író aggodalmát fejezte ki ezzel kapcsolatban:
Ha az ember általánosan elveszíti a bizalmát a médiában, akkor mindenféle vad összeesküvéselméletek kezdik el behálózni az agyát.
Az elmúlt évek választási eredményei szerinte komoly fenyegetést jelentenek Jean-Claude Junecker és Angela Merkel számára, akik a liberális világrend mellett foglaltak állást. Példaként említette a Brexitet, Donald Trump elnökké választását, valamint a magyar országgyűlési választás eredményét. Szerinte Angela Merkel jól tenné ha felismerné, ha a többség mond valamit, akkor sokkal jobb megérteni, mint leteremteni a közvéleményt.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ