Cropped landscape
Kultúra
Ha sört lehet venni, akkor miért ne lehetne Tóth Árpád összest?
2018-05-2315:31
Az Összművész legutóbbi adásában a nemrégiben létesített könyvautomaták hatékonyságát vesézték ki Ókovács Szilveszter vendégei. 
„Szerintem minden, ami könyv, ráadásul értékes könyv és ember egymáshoz jutását segíti elő, az mind jó”, és „ha sört lehet venni, akkor miért ne lehetne Tóth Árpád összest?” 
– fogalmazott Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesek ügyvezető igazgatója, akinek témával kapcsolatos gondolatit a rendező Almási-Tóth András így fűzte tovább: 

„Az automatának van egy varázsa, hogy nem él, élettelen dolog. És akkor bedobok egy pénzt, kiválasztok valamit és egyszer csak él. Valamiért ebbe az ember bele van bolondulva…”
Almási-Tóth szerint a könyvautomaták esetében nagyon fontos, hogy papírlapon kapjuk az írást, sokan ugyanis szépirodalmi műveket egyáltalán nem szeretnek laptopról olvasni. 
 
Ennél a pontnál Braun Éva felhozta a könyvre leginkább hasonlító elektromos eszköz, a Kindle olvasók példáját, de mint gyorsan kiderült, a társaság e helyett az eszköz helyett is inkább a hagyományos könyveket preferálja. Ezeket ugyanis „szét lehet nyitni, bele lehet szagolni”; ahogy azt Kovács Géza is példázza egyik barátja könyvesboltba járási szokásait illetően.  
 
A műsor további részében Bret Easton Ellis: Amerikai Psycho című könyve, Bucsi Réka: Solar Walk című díjnyertes animációs rövidfilmje, valamint Joe Wright: A legsötétebb óra című Churchill-könyve került terítékre. 
 
Ókovács Szilveszter vendégei ezúttal Braun Anna újságíró, Almási-Tóth András rendező, Boldoghy Kummert Péter gordonművész és Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesek ügyvezető igazgatója voltak. 

A teljes adást alább tekinthetik meg:
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ