Cropped landscape
Külföld
Václav Klaus: A Cseh Köztársaságnak szakpolitikát kell kialakítania
2018-05-2418:54
Václav Klaus volt cseh államfő kiemelte: a V4-ek országai közül Csehország és Szlovákia a leggyengébb láncszemei a szövetségnek. Ez nem kritika, hanem a valós helyzetleírás – tette hozzá a volt kormányfő az ECHO TV-nek adott interjújában. Václav Klaus szerint Csehország manapság semmilyen választ nem keres korunk kihívásaira. A visegrádi csoport erejéhez érdekközösség, érdekegység kellene, azonban ezek nem azonosak.
Csehország másként lát dolgokat, mint Lengyelország vagy Magyarország – jelentette ki Václav Klaus. Ha a jövőben el akarunk érni valamit, akkor az országokon belül kell kezdeni az építkezést és nem nemzetközi léptékben – tette hozzá.

Egyre markánsabban körvonalazódik Európán belül az Európai Egyesült Államok víziója

Magyarország és Csehország ezzel szemben úgy véli: erős nemzetállamok szövetségére van szükség. Václav Klaus ellenzi a mesterséges egyesítési folyamatot. Szeretné megőrizni a Cseh Köztársaságot szuverén nemzetállamként.

Nyugat-Európa még mindig nem érzi problémának a tömeges migrációt

- emelte ki a volt cseh államfő.

A fő veszélyforrás, hogy a multikulturalizmusból indul ki az európai politikai elit – tette hozzá. Mi, sokkal jobban érezzük ennek a veszélyét, mivel más a múltunk, mások az emlékeink, más történelmi tapasztalatokat szereztünk – emelte ki. Václav Klaus szerint az a feladatunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez a helyzet miért tragikus.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ