Cropped landscape
Sport
Barca győzelem az alapszakasz zárónapján
2018-05-2513:43
Győzelemmel zárta a spanyol kosárlabda-bajnokság alapszakaszát az FC Barcelona csapata. A Hanga Ádámmal felálló katalán együttes a Zaragozát győzte le 100-84-re. 
Több mint 3500 néző előtt fogadta a tabella 3. Barcelona a kiesést épp elkerülő Zaragozát a Palau Blaugranában. Hanga Ádám kezdett a gránátvörös-kékeknél és már a mérkőzés elején bedobott egy 3 pontost. Mivel társainak is jól ment, az első negyedet a Barca 31-20-ra megnyerte. A kiváló magyar játékos a meccsen végül 9 ponttal, 5 lepattanóval és 4 gólpasszal zárt, csapata pedig simán diadalmaskodott 100-84-re.
 
„A legfontosabb az az, hogy megnyertük a mérkőzést. Most már tudjuk, hogy az Andorrával fogunk játszani a playoff-ban az első körben, amiről azt gondolom, hogy nagyon veszélyes ellenfél. 2-3 hete játszottunk ellenük egymás utáni két mérkőzést, akkor mi nyertünk elég könnyedén, de a playoff az egészen más tészta” 
– nyilatkozta Hanga Ádám, az FC Barcelona Lassa játékosa.
 
De azért a Barcelonának nagy tervei vannak a rájátszásban.
 
„Azt gondolom, hogy a csapat azért dolgozott tulajdonképpen, hogy erre a pontra eljussunk, hogy megérkezzünk a playoff-hoz. A csapat jól is játszik, szépen játszunk. Nyilván a célunk az az, hogy megnyerjük a bajnokságot” 
– magyarázta a magyar kosárlabda-játékos.
 
A Barca a két győzelemig tartó negyeddöntőjében először vasárnap este fogadja az Andorrát hazai pályán. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ