Cropped landscape
Külföld
Csaknem 300 migránst mentett ki a portugál haditengerészet a Földközi-tengeren
2018-05-2520:20
Az olasz partok felé tartó 296 migránst mentett ki három csónakból a portugál haditengerészet az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségével együttműködve a Földközi-tengeren - jelentette a portugál haditengerészet.
A haditengerészet pénteki közleményében beszámolt arról, hogy a mentést a Francisco de Almeida nevű fregattja végezte. A kimenekítettek között van 84 gyerek - köztük három csecsemő - és 33 nő.

A portugál haditengerészet Pozzallo dél-szicíliai település kikötőjébe szállította, majd átadta őket a helyi hatóságoknak. A migránsok legtöbbje Tunéziából vagy valamelyik arab országból érkezett, de volt közöttük fekete-afrikai is. A portugál haditengerészet június 5-ig vesz részt a Frontex által február elején indított, Themis névre keresztelt műveletben, amely az Európai Unió külső határainak védelmét és az emberkereskedők, illetve az embercsempészek elleni harcot hivatott segíteni.

A Francisco de Almeida fregatt március vége óta legkevesebb 800, legfőképp Tunéziából és Elefántcsontpartból származó migránst mentett ki.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ