Cropped landscape
Külföld
Hidvéghi Balázs: A Soros-hálózat durva nyomásgyakorlást indított az Európai Néppártban a Fidesz ellen
2018-05-2514:44
A Soros-hálózat minden eddiginél durvább külső nyomásgyakorlást indított az Európai Néppártban a Fidesz ellen - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója.
A politikus szerint úgy tűnik, most már európai szinten akarják elmozdítani Magyarországot és a Fidesz-kormányt a "Soros-terv" útjából. Az európai parlamenti (EP) választáshoz közeledve egyre nagyobb szerepet játszik a bevándorlás témája, ezt egy sor nemzeti választási kampány és eredmény mutatja - mondta, hozzátéve:

egyre többen támogatják a magyar álláspontot, amely elutasítja a bevándorlást és nemet mond a kötelező kvótákra.
Orbán Viktor és a magyar kormánypárt a bevándorlásellenes politika határozott és európai szinten egyre befolyásosabb képviselője, ezért "a Soros-hálózat most egy bosszúhadjáratot indított ellenünk" - fogalmazott Hidvéghi Balázs. Hozzátette: a Soros György által finanszírozott Human Rights Watch (HRW) nevű szervezet kampányával azt akarja elérni, hogy a Fideszt zárják ki az Európai Néppártból, és ezzel a pártcsaládon belül meggyengítsék, elhallgattassák a bevándorlásellenes erőket.

Szerinte így akarják befolyásolni az Európai Néppárt álláspontját és a jövő évi EP-választást is. A kommunikációs igazgató megjegyezte: a Soros-hálózaton belül is a HRW az egyik legismertebb bevándorláspárti szervezet, amely az elsők között tiltakozott a migráció szervezésének megnehezítését célul tűző "Stop Soros" törvénycsomag ellen is. "A Fidesz a magyar emberek képviseletére esküdött fel. Tartjuk a szavunkat és az ígéretünket: nem fogjuk engedni, hogy bevándorlóországot csináljanak a hazánkból, és minden eszközt használni fogunk azért, hogy megvédjük az országot" - mondta Hidvéghi Balázs.

Végül hangsúlyozta: küzdeni fognak a "Soros-terv", a bevándorláspárti javaslatok ellen még akkor is, ha ezért "ilyen jellegű nyomásgyakorlást és támadásokat" kapnak európai szinten is. A kommunikációs igazgató kérdésre közölte, nem látja reális esélyét annak, hogy a Fideszt kizárják az Európai Néppártból.
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ