Cropped landscape
Külföld
Többen életüket vesztették Bengáziban egy pokolgépes merényletben
2018-05-2506:46
Legalább heten életüket vesztették és huszonketten megsebesültek péntekre virradóra a kelet-líbiai Bengázi belvárosában elkövetett pokolgépes merényletben - közölték szemtanúk és biztonsági szolgálatok. 
Az autóba rejtett robbanószerkezet a város legnagyobb szállodája, a Tibesti hotel közelében lépett működésbe egy forgalmas bevásárló utcában. 

Egyelőre egy terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. 
    
Egy névtelenséget kérő biztonsági tisztségviselő szerint a merénylettel a városban tevékeny "terrorista alvósejtek" azt akarták üzenni, hogy senki sincs biztonságban Bengáziban. 
    
Bengázit, Líbia második legnagyobb városát, a keleti országrész nagy területét kézben tartó Halifa Haftár tábornok katonái ellenőrzik. 
    
Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően Líbia káoszba süllyedt. A helyi hadurak és milíciák viszálykodását kihasználva több terrorszervezet is megvetette lábát az észak-afrikai országban. 
    
Bengázit a Haftár tábornok parancsnoksága alatt álló Líbiai Nemzeti Hadsereg foglalta el a többi között az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezetekkel kapcsolatban lévő fegyveres csoportoktól tavaly, bár elszigetelt összetűzések ezután is előfordultak a városban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ