Cropped landscape
Külföld
Douglas Murray: Senki nem gondolta végig, mik a migránsválság következményei
2018-05-2606:01
Budapesten tartott előadást Douglas Murray, az Európa furcsa halála című bestseller szerzője. Az ECHO TV-nek adott exkluzív interjúban elmondta véleménye szerint civilizációnk nagy veszélynek van kitéve. Az író az európai migrációs válságról, valamint a nyugat-európai vezetők felelősségéről is beszélt.
Az európai vezetők részben elismerték a felelősségüket a 2015-ös migrációs válsággal kapcsolatban, de semmivel nem tudják garantálni, hogy az nem fog ismét bekövetkezni – hívta fel rá a figyelmet Douglas Murray. 
 
Én nem hiszek abban, amikor a politikusok azt mondják semmit nem tehetnek a migráció ellen. Nem arról van szó, hogy a határvédelem lehetetlen feladat, egyszerűen nem akarják megvalósítani
- jelentette ki. 
 
Murray úgy látja, hogy egyes vezetők saját népszerűségük, megítélésük javítására használják fel a migrációs válságot. A szerző szerint Nyugat-Európában elterjedt gondolat, hogy hátrányos az erős határok mellett érvelni. 
 
Íróként elmondta: 
Az író egyetlen feladata, hogy az igazat elmondja, de nagyon sok író nem ért ezzel egyet. Az a véleményem, hogy a 2015-ben tetőzött migránsválság esetében senki nem gondolta végig, hogy mi következik ilyen eseményekből. 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ