Külföld
Több tucat emberre bukkantak egy teherautóban a rendőrök Görögországban
2018-05-2620:40
Embercsempészek egy teherautó pótkocsijában próbáltak Törökországból Görögországba juttatni 91 illegális bevándorlót, de a görög hatóságok feltartóztatták a járművet Szoufli határváros közelében. A bevándorlók korábban a két országot elválasztó Évrosz folyón keltek át Törökországból, és ezt követően indultak el a teherautón feltehetően egy nyugat-görögországi kikötőváros irányába. A sofőrt a rendőrség őrizetbe vette.
Miután 2016-ban lezárult a Balkánon keresztül Magyarország felé vezető útvonal, az embercsempészek egyre gyakrabban használnak régi csempész-útvonalakat: például a nyugat-görögországi Pátra és Igumeníca kikötővárosokat, amelyek az utóbbi 20 évben forgalmas állomásai voltak a török-görög-olasz útvonalon haladó illegális bevándorlásnak. Innen naponta több hajójárat indul olasz kikötők felé, Brindisi, Bari, Ancona, Velence és Trieszt városokba.
 
Közben görög sajtójelentések szerint szombaton mintegy 300 menekült elhagyta a Leszbosz szigetén működő Mória menekülttábort, ezzel tiltakozva az ottani elviselhetetlen állapotok és a menedékkérelmek lassú elbírálása ellen. A sziget legnagyobb táborában több alkalommal is összetűzések robbantak ki a különböző nemzetiségű menekültek között, legutóbb pénteken, az akkori csetepatéban többen meg is sebesültek. A Mória tábort eredetileg 3000 ember befogadására tervezték, de mostanra már több mint 7300-an zsúfolódtak ott össze.

PestiSrácok
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ