Cropped landscape
Külföld
Hamis papírokkal rendelkező migránsokat vett őrizetbe a görög rendőrség
2018-05-2814:46
Hamis úti okmányokkal rendelkező migránsokat vett őrizetbe a görög rendőrség a krétai Iráklio repülőterén hétfőn. A 41, többségében Afganisztánból és Szíriából érkezett ember repülővel akart eljutni közép- és nyugat-európai országokba - tudatta a rendőrség.
A turistaszezon kezdete óta egyre gyakrabban fognak el hamis papírokkal utazó migránsokat. A dokumentumok ára 1500-3000 euró (465 ezer és 930 ezer forint) között mozog a feketepiacon a rendőrség tudomása szerint. A balkáni útvonal lezárása óta az embercsempészek sokat nyertek ezen az üzleten - mondták el rendőrségi források.
    
Egyes esetekben a migránsok már közép-európai országokban élő, kinézetre hasonló társaik eredeti menedékjogi dokumentumait mutatták be. A tervük az volt, hogy a kölcsönvett dokumentumokat visszajuttatják tulajdonosaiknak, ha elérik a célországot, és ott saját menedékkérelmet nyújtanak be. A görög hatóságok szerint egy spanyol nő adta a migránsoknak a szóban forgó papírokat. A feltételezett csempészt is elfogták Iráklióban - közölte a rendőrség.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ