Cropped landscape
Külföld
Heti terror: Lassan hazaárulás az a döntési mechanizmus, ami Nyugat-Európában van
2018-05-2816:34
A német menekültügyi hivatal körül kialakult botrány kapcsán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában kiemelte: 97 százalékban igenlő választ adott a brémai iroda. Földi László hozzátette: a német bevándorláspolitika azt sugallta a menekültügyi irodáknak, hogy az a jó, ha minél gyorsabban dolgoznak és nem az, ha elkezdik mérlegelni a menekültek ügyeit.
A német bevándorlási hivatal brémai kirendeltségének korábbi vezetője ellen az ügyészség azért kezdett nyomozást, mert gyanúsan sok esetben bírálták el pozitívan a beadott menedékkérelmeket. A nyomozás során kiderült, hogy mintegy 1200 menedékkérőt juttatott menedékjogi státuszhoz, annak ellenére, hogy a törvény szerint el kellett volna utasítani őket. A feltárt jogsértések között van csalás és vesztegetés is.

Elkezdődött a felelősség keresése – mondta Nógrádi György. A szakértő hozzátette: eddig csak a hivatalok 0.7 százalékát tudták felülvizsgálni. Jelenleg a hivatalok 40 százalékában a legminimálisabb technika sincs, még az újlenyomatot sem tudják levenni – fejtette ki.

Nagyon nehezen megy a kitoloncolás – mondta Nógrádi György. Kifejtette: csak 2015-ben 300 ezer ember „alámerült” és feltűnt a fekete és szürke gazdaságban. A szakértő hozzátette:
akik most jönnek be Németországba, - a balkáni útvonalon vagy Olaszországon keresztül – azoknak egy része terrorista. Ezeket a terroristákat befogadják. A német hivatalok panaszkodnak, hogy mindenki szírnek mondja magát, de ők nem tudják ellenőrizni, mert nem ismerik az arab nyelvjárásokat.
Létszámában és filozófiájában is alkalmatlan az apparátus arra, hogy végrehajtsák a kitoloncolásokat – jelentette ki Földi László. Hozzátette:
amíg az elképzelés a migrációval és bevándorlással kapcsolatban nem változik meg, amíg Európa jövőjét nem tisztázzák addig szó nem lehet arról, hogy hatékonyan eltávolítsák azokat, akik bűncselekményt követtek el vagy terror gyanúsak.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ