Cover
Külföld
Több tucat marokkói migráns éhségsztrájkot kezdett Líbiában
2018-05-2806:21
Mintegy hatvan marokkói illegális bevándorló kezdett éhségsztrájkot egy líbiai migrációs befogadóközpontban, tiltakozva a hazatelepítésük késlekedése miatt - közölték helyi illetékesek.
Huszni Abu-Ajan, az illegális migráció elleni hivatal szóvivője Tripoliban elmondta, a marokkói nagykövetség diplomatái a múlt hónapban felkeresték őket, hogy begyűjtsék az utazási okmányok kiállításához szükséges adatokat. Eredetileg még az iszlám böjti hónap, a ramadán kezdete előtt vissza akarták őket telepíteni Marokkóba, de ez valami oknál fogva még mindig nem történt meg, ezért éhségsztrájkot kezdtek.

Líbia közkedvelt kiindulási ország lett a tengeren át Európába igyekvő afrikai illegális bevándorlók számára, részben a Moammer Kadhafi diktátor rendszerének hét évvel ezelőtti bukása óta uralkodó káosz és bizonytalanság miatt. Hivatalos adatok szerint a tavalyi év végére elérte a 700 ezret az ott tartózkodó illegális migránsok száma. A líbiai hatóságok nagyobb támogatást és segítséget kértek a nemzetközi szervezetektől, hogy javítani tudják az életkörülményeket a túlzsúfolt befogadóközpontokban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ