Cropped landscape
Krónika
Razzia: Brutálisan meggyilkoltak egy nyolc éves kislányt Veszprém megyében
2018-05-2920:55
Brutális gyilkosság áldozata lett egy nyolc éves kislány a Veszprém megyei Sólyon, meztelen holttestét egy közeli patak partján találták meg. A tizenhat éves gyanúsítottat elfogták, majd mindent bevallott. A Razzia stábja négy nappal a bűncselekmény után forgatott a településen.
A gyanú szerint a tizenhat éves Ferenc az erdőbe csalta nyolcéves áldozatát, ahol megölte. A kislány meztelen holttestét a szomszéd falu határában a Séd patak partján találták meg.  Adrienn délután öt óra körül tűnt el, de csak órákkal később vették észre. Bátyja azonnal a keresésére indult és a falu lakói közül is sokan csatlakoztak hozzá. 

Ferenc a kislánnyal négy- ötszáz métert sétálhatott az erdőszéli csapáson, melynek nyomai jóllátszottak a mély fűben. A ruhákat és cipőket itt találták meg.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság három nappal később egy sajtótájékoztatón ismertette a bűncselekmény részleteit. Nagyjából száz rendőrt mozgósítottak az ügyben, valamint nyomkövető kutyákkal és helikopterrel is keresték az akkor még csak eltűntnek hitt Adriennt. A kislány holttestét hajnali háromkor találták meg a Séd patak mentén.

A gyanú hamar a szomszédos faluban élő tizenhat éves Ferencre terelődött, akit másnap őrizetbe vettek. Kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Az összes bizonyítékot figyelembe véve a bíróság előzetes letartóztatását rendelte el a fiúnak.

A 2013-ban szigorított Bűntető Törvénykönyv értelmében az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt bűncselekmények esetén a tizenhat évnél idősebb, de még fiatalkorú elkövetők maximum tizenöt évet kaphatnak. Ennek értelmében Ferenc körülbelül tíz évet fog a börtönben tölteni.

A teljes adás itt tekinthető meg:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ