Cover
Külföld
Afrikai menedékkérő volt a németországi késes támadás feltételezett elkövetője
2018-05-3021:18
A flensburgi rendőrkapitányság közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 24 éves afrikai menedékkérő, aki határozott idejű németországi tartózkodási engedéllyel rendelkezett, és Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lakott. Az elkövetőt a rendőrség lelőtte - jelentette hírportálján a Bild című német lap. A beszámoló szerint egy Hamburgból Flensburgba tartó Intercity járaton egy férfi szóváltás után késsel súlyosan megsebesített egy embert.
A rendőrséget 19 óra körül értesítették, és miután a szerelvény néhány perc múlva befutott a flensburgi pályaudvarra, két rendőr jelent meg a vagonban. Az elkövető rárontott az egység egyik tagjára, egy rendőrnőre és egy 35 éves kölni férfire. Mindketten súlyos sebesüléseket szenvedtek, de nincsenek életveszélyes állapotban. A pályaudvart lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

A közlemény szerint terrorizmusra vagy politikai indítékra utaló jeleket nem tártak fel a nyomozás első szakaszában. Hozzátették, hogy az ügy háttere és az események pontos lefolyása továbbra is tisztázatlan.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ