Cropped landscape
Külföld
Hillary Clinton a Facebook vezérigazgatója akar lenni
2018-05-3011:32
Mark Zuckerberg, Hillary Clinton, Facebook
Az elnökségért folytatott küzdelemben kétszer is elbukó hajdani First Lady meghökkentő tervekkel rukkolt elő egy minapi előadásán.
A napokban Hillary Clinton átvett egy kitüntetést a Harvard Egyetemtől, és ennek folyományaként részt vett egy beszélgetésen, amelyen Massachusetts állam főügyésze nekiszegezte a kérdést: melyik cégnek lenne szívesen a vezérigazgatója?
 
Mire Clinton: “a Facebooknak”.
 
A közösségi oldal jelenlegi vezérigazgatója Mark Zuckerberg nehéz időszakot él át, mivel nemrég kiderült, hogy a felhasználók személyes adataival csencselt, és sokaknak van már elegük abból is, hogy a Facebookon megjelenő konzervatív véleményeket folyamatosan cenzúrázzák. Ennek következtében Zuckerberg túl van már egy szenátusi és egy európai parlamenti meghallgatáson is. Hogy ezeknek lesz-e valamilyen értékelhető következménye, még nem dőlt el, de azt már tudjuk, hogy Clinton meglovagolná az ügyet.
 
Clinton azzal magyarázta választását, hogy a Facebook mára a világ legnagyobb hírportálja lett, az emberek nagy része innen szerzi be az információkat. “Nagyon fontos a demokráciánk szempontjából, hogy az emberek pontos információkat kapjanak mielőtt döntenének” - magyarázta Clinton. Ebben természetesen igaza van, épp ezért nem örülnénk, ha az ő kezébe kerülne a legnépszerűbb közösségi oldal.
 
Zuckerbergtől sem számítunk sok jóra, de Clinton vezetése alatt aztán végképp felfalná a Facebookot liberális véleményterror.

Figyelő
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ