Cropped landscape
Külföld
Plusz-mínusz: A bolgár javaslat meghívólevél a migránsoknak
2018-05-3006:16
Deák Dániel, Vágó Gábor, illegális bevándorlás, bulgária, szijjártó péter
Az Országgyűlés előtt a Stop Soros, amely a kormánypártok szándékai szerint segít abban, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá, az ellenzék szerint a gyűlöletpolitikát szolgálja a törvényjavaslat. A Plusz-mínusz vendégei: Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa és Vágó Gábor politikai aktivista, az LMP alapítója. 
Deák Dániel és Vágó Gábor az illegális bevándorlás problémájának megvitatása közben kitért Bulgária soros elnökségére, valamint arra, hogy a bolgár törvényjavaslat milyen következményekkel járhat. 

Deák Dániel: 

Látszik az, hogy az Európai Uniónak a különböző intézkedései, az, hogy kötelező kvótákról beszélünk még mindig, az meghívólevelet küldött az illegális bevándorlóknak. Elég csak az olasz partokra vagy a balkáni útvonalra, továbbra is ezrével érkeznek.

A soros elnökséget képviselő Bulgária most javaslatot tett le az asztalra, hogy szó sincsen kötelező kvótákról, tehát ez már régen a múlt kísérleteihez tartozik
- reagált Vágó Gábor. 
A bolgár javaslat arról szól, ha a 2015-ös hasonló bevándorlási válság lesz ismét Európában, akkor a kötelező kvóták alapján szét lesznek osztva az uniós tagállamok között. Szijjártó Péter erre úgy reagált ez egy még durvább meghívólevél, gyertek még többen mint 2015-ben, hiszen akkor szét lesztek osztva
- fejtette ki Deák Dániel.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Plusz-mínusz
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ