Cover
Külföld
Soros újra támadásba lendül a Brexit ellen
2018-05-3011:08
A milliárdos spekuláns napokon belül elindíthatja újabb kampányát annak érdekében, hogy a britek még egyszer szavazhassanak az unióból való kilépésről - írja a 888.hu.
Soros György korábban már többször is kifejtette véleményét arról, miért tartja rossz döntésnek azt, hogy a britek szűk két évvel ezelőtt beintettek Brüsszelnek. A bevándorláspárti milliárdos ezért elkötelezetten támogatja azokat a csoportokat, melyek azt akarják elérni, hogy tartsanak egy újabb referendumot a szigetországban.
Kedden este egy Párizsban megtartott konferencián a spekuláns úgy fogalmazott, hogy a britek kilépése egy rossz lépés volt, árt a briteknek és az uniónak is. 

Most érezni igazán, mekkora kárt okoz a Brexit, hiszen a válságban lévő uniónak a figyelmét lefoglalja az, hogy a kilépésről alkudozzon a britekkel
– mondta Soros György, aki csavarna egyet a mostani állapotokon és még inkább beleszólna a politikába. 
 
Véleménye szerint a britek nem biztos, hogy annyira ki akarnának lépni az unióból, ezért egy újabb népszavazást kellene tartani, hátha akkor már a bennmaradáspártiak győznének. 

Ezért támogatom a Best for Britain nevű csoportot, amely már sokat tett annak érdekében brit parlamentben is, hogy megakadályozza a Brexitet. Ez jó lenne mind Londonnak, mind Brüsszelnek
– ismételte magát a milliárdos, aki szerint a kifizetőlistáján lévő csoport a napokban elindít egy kampányt annak érdekében, hogy visszavonják a Brexitet.

Az Express szerint a milliárdos eddig hétszázezer fontot, azaz több mint 250 millió forintot adott a Brexit-népszavazás előtt pár hónappal megalakult szervezetnek.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ