Cropped landscape
Krónika
Elutasították a perújítást a diósdi kettősgyilkosság ügyében
2018-05-3115:54
Elutasította a perújítást csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék a diósdi kettősgyilkosság és más cselekmények ügyében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.
Az eljárás adatai szerint V. T. a diósdi kettős emberölésben, valamint egy pénzszállító elleni fegyveres rablási kísérletben bűnsegéd, illetve társtettes volt, és a terhére róható bűnszervezetben elkövetett bűnrészesség is. Ezen kívül 2004-től közreműködött tetemes mennyiségű kőolajszármazék és üzemanyag eltulajdonításában a százhalombattai finomítóból.
    
A bíróság 2010-ben mindezért jogerősen 13 év fegyházra ítélte V. T.-t, aki az ítélet meghozatala előtt megszökött a házi őrizetből. Védőjének kérelmére a Fővárosi Ítélőtábla perújítást rendelt el.
    
A törvényszék a bizonyítási eljárás során a vádlott javára értékelhető, bizonyító erővel is rendelkező új bizonyítékot nem talált, ezért a korábbi bizonyítékok újraértékelésének és eltérő tényállás megállapításának nem volt helye. Emiatt a bíróság a perújítást alaptalannak ítélte és elutasította. A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be - tudatta a törvényszék.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ