Cropped landscape
Külföld
Embercsempészeket és több tucat migránst fogtak el Görögországban
2018-05-3117:15
Két feltételezett embercsempészt és 40 migránst fogtak el az észak-görögországi Szalonikiben - közölte a görög rendőrség csütörtökön.
A rendvédelmi szervek szerint az illegális bevándorlókat minden valószínűség szerint az Évrosz határfolyón csempészték át Törökországból az Európai Unió tagállamába. A többségében Pakisztánból, Afganisztánból és Szíriából származó migránsokat teherautón vitték tovább Görögország nyugati része felé.
    
További 21 migránst az Égei-tengeri Szantorini és Kósz szigeteinek repülőterein vettek őrizetbe. Az illegális bevándorlók hamis útlevelekkel próbáltak Németországba, Hollandiába, illetve más közép- és nyugat-európai országokba eljutni.
    
Az embercsempészek azt ígérik a migránsoknak, hogy a balkáni útvonal messzemenő lezárása ellenére a nem őrzött, illetve kerítések által le nem zárt határszakaszokon Albánia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina érintésével átjuttatják őket Közép-Európába. Egy másik útvonal - az Adrián át vezet - Olaszországba Pátra és Igumenitsza nyugat-görögországi kikötőkből.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ