Cropped landscape
Kultúra
Családok éve az EFOTT fesztiválon is
2018-06-0118:18
efott, velence, dub fx, jessie j, john newman
Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén 43. alkalommal rendezik meg, sorozatban negyedszer Velencén. Az egykor vándorló fesztivál, úgy tűnik egy jó időre gyökeret ereszt a tóparti városban. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár a sajtótájékoztatón azt mondta természetesen a fesztiválon is megjelenik a Családok éve 2018 program.
A tóparti városban bíznak abban, hogy hosszabb együttműködésre is sor kerülhet az EFOTT fesztivállal, hiszen évről évre egyre népszerűbb az esemény. Az elmúlt években például négyszeresére növekedett a Velencén eltöltött vendégéjszakák száma. A kormány támogatásának köszönhetően számos fejlesztést terveznek még a városban, amely kedvez a fesztiválozók számára is, akik idén az előzetes becslések szerint még többen lesznek, mint eddig. 
 
A sajtótájékoztatón zenélt az ausztrál Dub FX, aki természetesen az EFOTT-ra is visszatér. Az ausztrál előadó, több mint tíz évvel ezelőtt utcazenészként kezdte és Budapesten, az Erzsébet téren is adott már ilyen típusú koncertet. Hozzátette, Budapest a kedvenc európai városa éppen ezért idén is utcai fellépést tervez. 
 
Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta, természetesen fontos, hogy a családosok is jól érezzék magukat. A fesztivál a 12 éven aluliaknak ingyenes, a 3 év alattiakra pedig szakképzett bébiszitterek vigyáznak. A helyettes államtitkár kitért az adókedvezményekre, amelyek a friss házasoknak vagy a családoknak járnak, itt jegyezte meg, hogy egy ilyen esemény remek alkalom az ismerkedésre. 
 
Maszlavér Gábor az EFOTT igazgatója nagy örömmel jelentette be, hogy a világhírű Jessie J. először látogat el Magyarországra, az ő meghívásukra. Mellette John Newman a leghíresebb külföldi sztár, de több mint 100 fellépő lesz a fesztiválon. 
 
Hozzátette, idén is lesznek újdonságok. Megnagyobbítják a fesztivál területét, ahol helyet kap az utcazene is, de létrehozzák a legkisebb arénát, amely 3x3 méteres lesz. 
 
Idén az EFOTT házigazda felsőoktatási intézménye az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz. Az esemény a „legsportosabb fesztivál” nevet is viseli, hiszen a vendégek több mint 40 százaléka ki is használja ezeket a lehetőséget. Az egyetemisták remélik idén tovább növekszik ez a szám is. 
 
EFOTT fesztivál július 10-16, Velence. 
 
ECHO TV - A nemzet hangja
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ