Cropped landscape
Külföld
Közös határellenőrzésbe kezdenek a német és az osztrák hatóságok
2018-06-0106:39
Közös határellenőrzésbe kezdenek péntektől a német és az osztrák szövetségi, valamint a bajor tartományi hatóságok a bűnözés és az illegális bevándorlás megfékezése érdekében.
Szigorúbban ellenőrzik a vonatokat, és az osztrák-olasz határon, a Brenner-hágónál is közös járőrözést tervez a német és az osztrák szövetségi rendőrség. A közös művelet tanulságait három hónap múlva vonják majd le. Thomas Borowik, a müncheni rendőrség szóvivője hangsúlyozta, hogy a határövezetekben régiókon átívelő intézkedésekre van szükség. 
Borowik kiemelte, hogy különösen nagy figyelmet fordítanak a tehervonatokra. 

"Így akarjuk elejét venni a veszélyes beutazásoknak és megakadályozni a baleseteket" - húzta alá a rendőrségi szóvivő, rámutatva, hogy a potyautasok a Brenner-hágón vonaton átszállított kamionok között vagy a tetejükön utaznak, amivel az életüket teszik kockára. 


A bajor rendőrség tavaly mintegy 1000 migránst talált tehervonatokon. A német-osztrák határon mindazonáltal csökkenni látszik az illegális határátlépések száma. 2017-ben 14 600-an próbáltak meg Ausztriából illegálisan Németországba utazni, és közülük 7200 embert küldtek vissza a német hatóságok. Az idei év első négy hónapjában körülbelül 3800 ember kelt át engedély nélkül a határon, s közülük 2100-at fordítottak vissza.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ