Cropped landscape
Külföld
Enyhülhet a feszültség a Koreai-félszigeten
2018-06-0614:52
Donald Trump "bátor és érett" döntést hozott azzal, hogy találkozik Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel - mondta Vlagyimir Putyin, miután nyilvánosságra hozták a június 12-i szingapúri csúcs részleteit. Közben Dél-Koreában a háborús hősökre emlékeztek, az országban bizakodó a hangulat, sokan remélik, hogy meg lehet állapodni Észak-Koreával.
A kínai állami TV-nek adott interjúban az orosz elnök azt mondta, a meglepetés erejével hatott rá, hogy az észak-koreai vezetés lépéseket tett a feszültség enyhítésére. Vlagyimir Putyin egyrészt bírálta az amerikai vezetést, másrészt reményét fejezte ki, hogy a csúcstalálkozó eredményes lesz.
Sajnálatos, hogy nyugati partnerünk, az Egyesült Államok és Dél-Korea sem állítja le a hadgyakorlatokat, amelyek nem járulnak hozzá a feszültség enyhítéséhez. De bízom benne, hogy ez a bátor és érett döntés, amelyet Donald Trump elnök hozott, hogy közvetlen kapcsolatba lép Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel, vagyis ez a találkozó megvalósul, pozitív eredményeket hoz
- mondta az orosz államfő.

Eközben több ezren gyűltek össze a szöuli Nemzeti Temetőben, hogy megemlékezzenek az ország háborús hőseiről. Június 6-án Dél-Korea szerte megemlékezéseket tartanak. Az emberek meglátogatják a temetőket, imádkoznak és virágokat visznek az 1950 és 1953 közötti koreai háborúban elesett katonák és rendőrök sírjához. A nemzeti gyásznapon idén az emberek abban reménykednek, hogy 65 évvel a véres háború után a két ország békeszerződést köt.

Az ECHO TV-t Déri Stefi tudósította Szöulból.
ECHO TV - A nemzet hangja - Híradó
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ