Cropped landscape
Külföld
Ismét összeül a Bilderberg-csoport
2018-06-0611:57
Csütörtökön kezdődik és június 10-én ér véget szupertitkos Bilderberg találkozó – ismertette az olasz Il Giornale című napilap .
A találkozóra 128 vendéget várnak, de az eddig megszokottaktól ellentétben nem szállodában fognak lakni, hanem a városban egy olyan helyen, amit még mindig titokban tartanak.
 
Meglepő, hogy Pietro Parolin, vatikáni államtitkár is részt vesz a demokrácia és átláthatóság szempontjából rengeteg kérdést felvető ultratitkos találkozón. A fő témák a populizmus, Oroszország és a szabadkereskedelem lesz.
 
A Bilderberg klubot - emlékeztet az Il Giornale - 1954-ben alapította David Rockefeller.
 
A titkos tárgyalásokról soha nem adnak ki közleményeket, de a meghívott médiatulajdonosok, szerkesztők és újságírók cikkeiből, illetve az újságok általános irányultságából ki lehet következtetni azt az értékrendet, amelyet a Bilderberg-csoport képvisel. Az újságok közül rendszeres meghívottak voltak a nagy amerikai lapok (The New York Times, The Wall Street Journal, The Washington Post), a befolyásos angol lapok (Financial Times, The Economist, The DailyTelegraph) és a Nyugat más vezető országainak legfontosabb orgánumai (Die Zeit, Le Monde, Corriere della Sera, Der Standard, Bloomberg).


Az ECHO TV nemzetközi lapszemléje
Lovas István
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ