Cropped landscape
Külföld
Soros György Lengyelországot és Olaszországot is támadja
2018-06-0607:35
Nem csak hazánk csípi Soros György szemét Európában. A lázadás terjed, így Lengyelország és Olaszország is a Soros-hálózat célkeresztjébe került - írja a Figyelő.
A milliárdosnak nem tetszik a lengyel legfelsőbb bíróságról szóló törvény, amely 65 évben szabná meg a testület bíráinak nyugdíjkorhatárát. Ez a jelenlegi bírói állomány 40 százalékát érinti, ami kiverte a biztosítékot 120 civil szervezetnél. A "civilek" "utolsó esélyként" fordultak Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez. Az elnök jó barátja mind az idősebb, mind a fiatalabb Sorosnak, tehát nem véletlen, hogy ő a címzettje a "civilek" felhívásnak. Mert kiket is lehet megtalálni már megint a felhívás aláírói között? Például Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért nevű, méltán híres, Soros által is pénzelt szervezetet.
 
Az aláírók úgy vélik, az utolsó esélyük, hogy megakadályozzák az igazságügyi reformot, ha az ügy az Európai Unió Bíróságának asztalára kerül. Ismerős lehet ez nekünk, hiszen ugyanaz a módszer ott is, mint Magyarországon. Ha valami nem tetszik Soros civiljeinek, akkor szaladnak az európai bürokratákhoz.
 
Az új olasz kormánynak - amely szombaton tette le esküjét - pedig még reformot sem kellett eszközölnie, hogy a filantróp támadásba lendüljön. Soros ezúttal valami szokatlant cselekedett: azonnal előbújt elefántcsonttornyából, és egy véleménycikkben aggodalmát fejezte ki az új kormány miatt.

El is eresztett egy kerekre sikeredett hazugságot: Matteo Salvini Vlagyimir Putyin orosz elnök bábja, és Moszkva pénzeli pártját, a Ligát - ezzel a szöveggel feketítette Soros a legitim olasz kormányt. Eléggé aggódhat Soros az olaszoknál székelő álcivil szervezeteiért, ha ilyen erőltetett összeesküvés-elméletek terjesztésével próbálkozik.

Claudio Borghi Aquilini, a Liga parlamenti képviselője reagált Soros hazugságaira. Úgy véli: “azok, akik éveken át a migránsokon kerestek pénzt, NGO-kat finanszíroztak és embercsempészeket segítettek azért, hogy Olaszországot lerohanják, végre rájönnek, hogy vége a jó világnak”. Hozzátette: “Soros aggódik az új olasz kormány miatt? Akkor jó úton járunk”.

Matteo Salvini pedig eközben olyanra vetemedett, amit a milliárdos ugyancsak nem fog zsebre tenni. Az olasz sajtó információi szerint ugyanis az olasz belügyminiszter Orbán Viktorral folytatott telefonbeszélgetést, aminek a fő témája a migráció kérdése volt. Vagyis: Magyarország és Olaszország közösen fog fellépni az illegális migráció ellen, és az EU soros elnökségét betöltő Bulgária migrációs javaslata ellen. Soros tényleg aggódhat.

Figyelo.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ