Cover
Külföld
Több száz migráns próbált átjutni Marokkóból a spanyol Ceutába
2018-06-0614:20
Több száz, zömében fekete-afrikai illegális bevándorló próbált meg ismét átjutni szerdán Marokkóból az észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába, a helyi hatóságok tájékoztatása szerint három ember megsérült, leugorva a hat méter magas határkerítésről.
A ceutai csendőrség közölte, hogy a reggeli órákban mintegy 150 embert akadályozott meg abban, hogy átjussanak a kerítésen, míg a marokkói hatóságok útját állták további 250 embernek, akik megpróbálták megközelíteni a dupla kerítést. A vöröskereszt helyi irodája arról tájékoztatott, hogy megvizsgáltatott hat sérültet, akinek sikerült átjutnia az akadályon. Három embert kellett kórházba szállítani zúzódásokkal és vágott sebekkel. Az utóbbi hét hónapban ez volt az első tömeges határsértési kísérlet. A két észak-afrikai spanyol exklávé, Ceuta és Melilla az egyetlen szárazföldi átjáró Afrika és az Európai Unió között.

Az elmúlt években afrikai bevándorlók ezrei próbáltak meg átjutni oda. Marokkót és Ceutát nyolc kilométer hosszú, hat méter magas, szögesdróttal ellátott dupla kerítés választja el, amelyet éjjellátó kamerákkal is őriznek. A bejutott illegális bevándorlók a helyi ideiglenes befogadó központba kerülnek, ahol megpróbáljál azonosítani őket, hogy elindítsák ügyükben a menekültügyi eljárást.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ