Cropped landscape
Külföld
Tűz volt ki egy londoni luxusszállodában
2018-06-0619:00
Tűz volt szerda délután egy londoni luxusszállodában. Az épületet, amelyben a minap befejeződött renoválás miatt csak a személyzet tagjai tartózkodtak, kiürítették, sérülés nem történt.
A londoni tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz a belvárosi Knightsbridge negyed Mandarin Oriental nevű igen elegáns, 12 emeletes szállodájának tetőterében pusztított. A múlt héten fejeződött be az épület renoválása, amely - a hotel honlapja szerint - a Hyde Park oldalában emelkedő Mandarin Oriental 115 éves történetének eddigi legnagyobb szabású felújítása volt.

A szálloda legolcsóbb lakosztálya 1780 fontba (650 ezer forintba) kerül egy éjszakára. A hatóságok szerint egyelőre nem ismert a tűz oka. A helyszínre húsz tűzoltóautó és 120 tűzoltó vonult fel. A környéket kiszolgáló Knightsbridge metróállomásnak a szállodához vezető kijáratát és a Knightsbridge sugárutat - amelyről a városnegyed a nevét kapta - a rendőrség lezárta. A szállodával szemközt emelkedik a világ egyik leghíresebb luxusáruháza, a Harrods, amelynek forgalma szerda délután zavartalan volt, és a Knightsbridge metróállomásnak az áruház melletti ki- és bejárata is működött. A szállodát gyakran látogatják a brit királyi család tagjai és vendégeik.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ