Cropped landscape
Külföld
Szijjártó Péter: A magyar kormány semmiféle kettős mércét nem fogad el
2018-06-0717:32
A magyar kormány semmiféle kettős mércét nem fogad el, márpedig a Lengyelországgal szembeni uniós eljárás "egyértelműen kettős mércén alapul" - mondta a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor telefonon egyeztetett Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszterrel.
Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: Szijjártó Péter azután egyeztetett telefonon lengyel kollégájával, hogy az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának ülésén Brüsszelben "újabb negatív fordulatot vett" a Lengyelországgal szembeni uniós eljárás. 

Szijjártó Péter Magyarország teljes körű támogatásáról biztosította lengyel kollégáját, és jelezte, hogy a magyar kormány semmifajta kettős mércét nem fogad el, márpedig a Lengyelországgal szembeni eljárás egyértelműen kettős mércén alapul. Jacek Czaputowicz megköszönte a támogatást, és örömmel nyugtázta annak ismételt megerősítését, hogy Magyarország semmilyen szankció életbeléptetését nem támogatja Lengyelországgal szemben.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ