Cover
Külföld
Terc: A házasság újradefiniálása az Európai Unióban
2018-06-0720:58
A házasság újradefiniálása, a ’gender’ kodifikálás, emberi jogok csak születés után. Az Európai Unió nem törődve a nemzetek szuverenitásával, a természet rendjével és a társadalmat szétromboló lépések következményeivel folyamatos provokatív és zűrzavaros, jogi támadásokat intéz a férfi-nő törvényes szövetségét, az élethez fogantatástól fűződő jogot és a teremtett nemeket védő országok ellen. A haladók uniós jogi és politikai döntéshozó fórumokon, civil emberi jogi szervezeteken keresztül hajtanák végre a progresszív ideológiai gyarmatosítást. Az ECHO TV Terc című műsorában Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója is kifejtette véleményét. 
Nemrégiben egy román és egy amerikai állampolgár férfi Belgiumban házasságot kötött. Kérték Romániában ennek elfogadását, az ország viszont hűen a jogszabályaihoz nemet mondott. Ezért férfi házastárs fogalmának tisztázását kérték az Európai Unió Bíróságától. Az ítéletben az áll, a házastárs fogalmát az EU minden országában el kell fogadni az azonos neműek esetében, de a házasságukat nem – magyarázta Frivaldszky Edit. 
 
Az egyik főtanácsnok azt mondta: a tagállamokban általánosan elfogadott definíció, hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, de ez mára elavultnak tűnik. Az azonos neműek házasságának jogi elismerése nem más, mint a társadalom általános fejlődésének leképeződése ebben a kérdésben. 
 
Kovács István azt mondta, az emberiség fejlődésének utolsó fázisa az Pünkösd volt, egyébként ugyanazokat a köröket futjuk csak a technológia fejlődik. Úgy gondolja, hogyha valaki Magyarországon erre a perre hivatkozna és így kikényszeríteni a házasság elismerését, akkor az alaptörvénnyel teljesen ellentétes lenne. 
Hogyha elfogadjuk azt, hogy valakinek van egy ilyen véleménye, ami a nemzeti szuverenitást meg a tagállami hatásköröket nem veszi figyelembe, tehát bíróként nem lehetne ilyen véleménye szerintem. De mivel az EU-ban élünk, aminek a szlogenje az "egység a sokszínűségben", akkor el kell azt is fogadni, hogy nekünk más véleményünk van és ezért nem fogunk elnézést kérni 
- tette hozzá Frivaldszky Edit.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Terc
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ