Cropped landscape
Külföld
Változott Angela Merkel véleménye a menekültválság megoldásáról
2018-06-0721:25
magyarország, migráció, Európai Néppárt, münchen, konferencia, Fidesz-KDNP
A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői is részt vettek az Európai Néppárt müncheni konferenciáján – mondta Velkovics Vilmos az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A helyszínen tartózkodó tudósítónk jelezte többükkel interjút is készített, Szájer József a határvédelemmel kapcsolatban kérdezett is Angela Merkeltől. 
Velkovics Vilmos beszámolója szerint, a tárgyaláson a határvédelem mellett a magyar szerepvállalás kérdéséről volt szó. 

Angela Merkel pedig részben engedékenyebb volt Magyarországgal szemben és helyt adott bizonyos magyar észrevételeknek. 
Sebastian Kurz, osztrák kancellár azt furcsállta, hogy miközben csökkentik a kohézió pénzeket, addig az NGO-knak, vagyis a civil szervezeteknek szánt támogatást megemelik. Feneketlen zsáknak nevezte a menekültekre fordított pénzeket. Közölte azt is, hogy a Frontex megerősítésében és a határ lezárásban látja a megoldást. Példaként pedig Magyarországot hozta fel. 

Velkovics Vilmos kifejtette, a konferencián Angela Merkel Magyarországgal kapcsolatban úgy fogalmazott, bizonyos fokig rugalmasságot kell tanúsítania a szolidaritással kapcsolatban. Szerinte nem szabad hagyni, hogy barikádokat építsenek országok pusztán azért, mert nem hajlandók befogadni a migránsokat. 

Ilyet soha nem mondott korábban Angela Merkel, aki ezidáig azt sulykolta, hogy közös európai felelősség a migrációsválság megoldása – jelezte Velkovics Vilmos, aki szerint ez egy elmozdulás az eddigi narratívától. 

A Magyarországot érintő hetes cikkely szerinti eljárásról titkos tanácskozáson beszéltek a képviselők – mondta az ECHO TV tudósítója. 
 
A teljes beszélgetés:

Hazudott az ellenzéki sajtó a Fideszről és az Európai Néppártról

Felült a haladó ellenzéki sajtó a 444.hu Orbán Viktoron és a Fideszen kajánkodó hullámvasútjára, majd azzal a lendülettel óriásit hazudva azzal kürtölte tele a világhálót, hogy az Európai Néppárt már meg sem hívta a Fideszt a június 6. és 8. között Münchenben rendezett migrációról szóló konferenciájára és tanácskozására - írta a PestiSrácok.hu. A haladó sajtó ezzel is azt kívánta bizonyítani, hogy az Európai Néppárt már közösséget sem vállal Orbán Viktorral és politikustársaival. 
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ