Cover
Kultúra
Ingyenes ünnepi koncerttel kezdődik a Budapesti Nyári Fesztivál
2018-06-0813:05
A klasszikus zeneirodalom legnépszerűbb tánczenéi és közkedvelt zeneművek szólalnak meg a Magyar Állami Operaház Zenekara előadásában, Héja Domonkos vezényletével szombaton a margitszigeti nagyréten, a Budapesti Nyári Fesztivál ingyenes nyitóeseményén.
A Mezítláb a réten című ünnepi koncert előtt a közönség részleteket láthat a margitszigeti nagyszínpad nyári bemutatóiból és üzeneteket a sztárfellépőktől. A szervezők a nyárindító örömkoncert mellett meglepetésekkel, többek között keringő világrekord-felállítással is készülnek az ünnepi évadot megnyitó eseményre - közölte a Szabad Tér Színház pénteken az MTI-vel.

A Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú margitszigeti nagyszínpad 1938-ban, azaz 80 éve nyitotta meg kapuit. Ennek alkalmából a színes színpadi programsorozat mellett ingyenes közösségi események is szórakoztatják az érdeklődőket, hogy mindenki számára elérhető legyen a minőségi kulturális kikapcsolódás élménye. 

A Budapesti Nyári Fesztivál neves magyar és nemzetközi művészek közreműködésével több mint 100 programot, opera- és operettbemutatókat, balettelőadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover koncerteket, színházi előadásokat, kiállításokat és gyerekelőadásokat kínál szombattól szeptember 1-ig a Margitszigeten és a Városmajorban.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ