Cropped landscape
Külföld
Már turbánt is viselhetnek a brit királyi testőrségben
2018-06-1011:12
Nagy-Britannia, királyi testőrség, turbán
Egy 22 éves indiai felmenőkkel rendelkező katona fekete turbánt viselt az ünnepi eseményen a hagyományos medveszőr kucsma helyett. Ő az első katona, aki a királyi testőrség tagjaként turbánban vonult fel. 
Szombaton volt a brit királyság születésnapja, melynek alkalmából a királyi testőrség felvonult a birodalom zászlóival. Ilyenkor a katonák egyenruhát húznak, vörös kabátot és fekete kucsmát. Ez alól azonban kivétel volt Charanpreet Singh Lall - írta a 888.hu a The Guardianra hivatkozva.

A fiatal férfi még Punjabiban született Indiában. A szülei akkor döntöttek úgy, hogy az Egyesült Királyságba költöznek, amikor ő még csecsemő volt. Charanpreet 2016 januárjában csatlakozott a testőrséghez. Az AP-nek nyilatkozva elmondta, hogy nagyon büszke, hogy ott lehetett és reméli sok emberre lesz befolyással: "Remélem, figyeltek az emberek, és megértették, amit láttak: a történelmi fordulat jelentőségét. Remélem, hogy ezután még több ember, olyanok mint én, nemcsak szikhek, hanem más vallások követő,  felbátorodnak, és csatlakoznak a hadsereghez."

Az eseményen több mint ezer katona vett részt. Meghan Markle, Harry  herceg felesége először vett részt a ceremónián, mint a királyi család legfrissebb tagja. A pár 3 héttel ezelőtt házasodott össze.

888.hu/Guardian
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ