Cropped landscape
Külföld
A párizsi terrortámadások elkövetőit bújtató bűnöző Macron testőrével FIFA-zik
2018-06-1107:40
Emmanuel Macron, párizsi terrortámadás, Makao, Jawad Bendaoud
A 20minutes online francia lap számolt be arról, hogy egy Twitterre feltöltött videó tanúsága szerint, Makao, Emmanuel Macron, francia elnök testőre és Jawad Bendaoud egy francia bűnöző, aki a gyanú szerint a 2015. november 13-i terrortámadások utolsó terroristáit bújtatta lakásán, jó barátságban vannak, hiszen együtt videojátékoztak nem is olyan régen.
Jawad ügyében még nem döntött jogerősen a bíróság, de annyi bizonyos, hogy az ő Saint Denis-i lakásán rejtőztek az utolsóként letartóztatott terroristák. Jawad Bendaoud-t letartóztatták, de mindent tagadott, és azt állította, hogy nem tudott arról, hogy terroristák vették ki a lakást, de sem a francia közvéleményt, sem az ügyészeket nem sikerült meggyőznie.
 
Nos, Macron testőre, Makao, aki nemrég Macronnal fotózkodott, úgy tűnik jó barátja Bendaoud-nak, mivel a Twitteren közzétett videó tanúsága szerint együtt játszottak a FIFA 2018-as videojátékkal.
A videó elején látható a terroristákat bújtató Bendaoud, majd az, hogy egy rendkívül nagydarab, erős ember ül a kanapén a Kongói Demokratikus Köztársaság focimezében - ahonnan egyébként Makao származik - és játszik a konzollal. 

Ha esetleg kétség merült volna fel afelől, hogy ez ugyanaz-e az ember, aki Macron testőreként dolgozik, minden kétséget eloszlattak a Check News kutatásai, amelyek bizonyították, hogy Makao Snapchat-fiókjában ugyanebben a focimezben szerepel több képen is.

Azóta a videó bejárta a közösségi hálót, és sokan összeesküvés-elméleteket gyártanak, mely szerint Makao a kapcsolat a köztársasági elnök és a terroristákat bújtató Bendaoud között. 
20minutes/Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ