Cropped landscape
Külföld
Heti terror: A német lakosság védtelennek érzi magát
2018-06-1121:00
Földi László biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában hangsúlyozta: a német emberek egyre inkább kételkednek abban, hogy az országuk képes megvédeni őket. Kiemelte: eljöhet az a pillanat amikor a saját kezükbe veszik a sorsuk. Az emberek úgy érzik, csúszik ki alóluk Németország – tette hozzá Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.
Földi László szerint a balliberális sajtó megpróbálja fasizmusnak feltüntetni azt az egyéni védelmi mechanizmust, mely egyre inkább jellemző a német társadalomra.

Ali Bassár török társával együtt megerőszakolt és megfojtott egy 14 éves német lányt

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő kiemelte: nagyon sokszor előfordul, hogy nagyon súlyos bűncselekményeket elkövető embereket nem lehet kitoloncolni. Németország a 2015-ös bevándorláspolitikájának a „levét issza” – emelte ki a szakértő, majd kifejtette: mivel nincs 21 éves az elkövető, így nagy valószínűséggel 15-18 év közötti börtönt fog kapni, melyet jó magaviseletért akár harmadolhatnak is. Elképzelhető, hogy Ali Bassár 30 éves korára szabad ember lesz - fűzte hozzá.
Ha visszautazna Irakba, akkor az iraki hatóságok elővehetnék ezért a bűncselekményért, és akár utólag is halálra ítélhetnék, tehát ő nagy valószínűséggel meg fogja kapni a németországi tartózkodási engedélyt. Sőt mivel emberi jogai vannak - hogy ne szenvedjen - még a családját is be fogja tudni hozni Németországba
- mondta Georg Spöttle.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ