Cropped landscape
Külföld
Keménymag: Olaszország végre észhez tért
2018-06-1219:54
illegális bevándorlás, soros györgy, NGO, Aquarius, Olaszország, Matteo Salvini
Több mint 600 migránst mentett ki múlt szombaton a Soros Györgyhöz köthető SOS Mediterranee nevű francia civil szervezet hajója a Földközi-tengerből. Az Aquarius fedélzetén az Orvosok határok nélkül aktivistái is jelen voltak. A potenciális menedékkérőket azonban ahelyett, hogy visszavitték volna Afrikába, Olaszország felé vették velük az irányt. Matteo Salvini belügyminiszter ugyanakkor megtagadta, hogy a jármű kikössön Olaszországban és Máltára irányította azt, de Valletta sem adott engedélyt a kikötésre. Kedden Spanyolország után a Franciaországhoz tartozó Korzika szigete is segítséget ajánlott a civil mentőhajónak. Az ECHO TV Keménymagja megmondta, mit gondol a történtekről. 
Apáti Bence publicista szerint itt volt az ideje, hogy Olaszország végre megálljt parancsoljon az illegális bevándorlásnak. Ezek az úgynevezett „humanitárius” célokat szolgáló hajók ugyanis nem kimentik az olasz partok közelében bajbajutottakat, hanem konkrétan elmennek Líbiába, ott szedik össze az embereket, hogy aztán Európába szállítsák őket. 
Ambrózy Áron a PestiSrácok.hu újságírója szerint lassan expedíciókat fognak indítani a fekete kontinensre, mint a 15-16. században. Szerinte az sem kizárt, hogy a végén megtalálják a 19. században eltűnt Afrika-kutatót.  
Velkovics Vilmos megjegyezte, az olasz hatóságok felajánlották, hogy partra szállhatnak a terhes nők és a gyerekek, a hajó azonban erre nem reagált. Véleménye szerint furcsa, hogy nem érdekelte őket ez a megoldás. 
Jeszenszky szerint azért nem reagáltak, mert a fedélzeten tartózkodó „kiskorúak” valójában elmúltak 30 évesek. 
Apátinak erről mindig a Keleti pályaudvar jut eszébe. 
A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ