Cover
Külföld
Korzika is segítséget ajánl az Aquariusnak
2018-06-1208:07
A Franciaországhoz tartozó Korzika szigete is segítséget ajánlott kedd reggel az Aquarius nevű civil mentőhajónak, melyet sem Olaszország, sem Málta nem hajlandó fogadni.
"A vészhelyzetre való tekintettel Korzika kormányzótanácsa felajánlja az SOS Méditerranée-nak, hogy az Aquarius kiköthet Korzika egyik kikötőjében" - írta a Twitteren Gilles Simeoni, a testület elnöke.

Hétfőn Spanyolország is felajánlotta, hogy fogadja az Aquariust, de az SOS Méditerranée szerint a spanyol kikötők túl messze vannak, és a körülmények nem adottak ahhoz, hogy eljussanak odáig.

A civil szervezet mentőhajója múlt szombaton mentett ki több száz migránst a vízből; 629 potenciális menedékkérővel Olaszország felé indult útnak, de Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter megtiltotta, hogy a hajó kikössön az országban, és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt azonban Valletta is elutasította, arra hivatkozva, hogy a szombati mentőakció az olasz hatóságok koordinációjával zajlott.

A hajó fedélzetén több kisgyerek, várandós nő és több mint száz olyan kiskorú is van, akik kísérő nélkül indultak útnak.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ