Cropped landscape
Külföld
Szabadon engedték a Németországban halálra késelt lány ügyében őrizetbe vett korábbi gyanúsítottat
2018-06-1217:07
késelés, Gyilkosság, németország, Viersen
Szabadon engedték az észak-rajna-vesztfáliai Viersen településen halálra késelt 15 éves lány ügyében őrizetbe vett korábbi gyanúsítottat - közölte kedden Stefan Lingens ügyész. 
A 15 éves lányt Viersen település egyik parkjában késelték meg. A román származású lányt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. 
     
Az ügyész szerint a nyomozók kétségbe vonják a szemtanúk által nyújtott korábbi személyleírásokat. Lingens hozzátette: a tanúk téves beszámolójában alkoholos befolyásoltságuk is szerepet játszhatott. Hétfőn a hatóságok a téves személyleírások alapján egy 1,7 méter magas észak-afrikai kinézetű férfi után indítottak keresést. "Nem tudom ki adta ezt a személyleírást, de nem a tettest írta le vele" - mondta Lingens. Az előző nap egy 25 éves török származású férfit ellenőriztek a hatóságok, aki attól tartva, hogy kábítószer ügyek miatt bajba kerülhet, elmenekült, később viszont önként jelentkezett a rendőrségen. Azóta már ismét szabadlábon van, mert nem igazolódott vele szemben a gyanú - hangsúlyozta Lingens. 
    
Kedden védője jelenlétében  önként jelentkezett a feltételezett tettes, egy 17 éves bolgár származású fiú a Viersen melletti Mönchengladbach egyik rendőrőrsén. A fiú vierseni lakos és ismerték egymást a halálra késelt lánnyal - közölte a rendőrség. A gyanúsítottat őrizetbe vették. Az ügy hátterét most a további nyomozómunkának kell feltárnia - tették hozzá a rendvédelmi szervek. 
 
 MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ