Cover
Külföld
Több mint harminc illegális bevándorlót találtak Ártándnál egy teherautóban
2018-06-1213:00
A román határrendészek 32 illegális bevándorlót találtak kedd reggel egy török rendszámú teherautóban, amely a Bors–Ártánd határátkelőhelyen próbált belépni Romániából Magyarország területére – közölte honlapján a román határrendészet.
A pótkocsis teherautó – amelyet egy 56 éves bolgár állampolgár vezetett – az úti dokumentumok szerint papírtekercseket szállított Bulgáriából Németországba. A határrendészek kockázatelemzés alapján rendelték el a gépkocsi alapos átvizsgálását. Az illegális bevándorlók a teherautó pótkocsijából kerületek elő. A határrendészet honlapján közölt felvételeken és kisfilmen is látszik, hogy a papírtekercsek között búvóhelyet alakítottak ki a bevándorlóknak. 

A határrendészek 21 férfit, öt nőt és hat gyermeket szállítottak le a járműről. Amint az előzetes vizsgálatból kiderült: a bevándorlók Irakból, Iránból és Afganisztánból származnak, és korábban valamennyien menedéket kértek Romániában. A román határrendészet közölte: vizsgálatot indított, amelynek célja a teljes embercsempész hálózat felgöngyölítése.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ