Cropped landscape
Külföld
Bakondi György: Felértékelődött a külső határok védelme
2018-06-1321:04
A migrációs nyomás felerősödésére lehet számítani az új balkáni útvonalon, Albániából Montenegrón át Olaszország irányába – mondta Bakondi György Napi Aktuális című műsorunkban. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az, hogy Németország és Ausztria is rendőröket küld az Albán határra azt jelzi, egyre több európai ország osztja migrációs kérdésben a magyar álláspontot.
Bakondi György szerint Matteo Salvini azzal, hogy nem engedte kikötni az Aquarius-t egy régi liberális mondást cáfolt meg, miszerint a tengeri határokat nem lehet megvédeni. Egyre inkább kezd az európai migrációs, politikai közbeszéd részévé válni a 2015 óta képviselt magyar álláspont – emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
A kerítés képezte akadályát annak, hogy ne tudjanak tömegesen beáramlani Európába, ismeretlen identitású, ismeretlen célból érkező külföldiek
- mondta Bakondi György.

Újabb balkáni államok gondolkodnak a kerítés felállításában, hogy megerősítsék a határőrizeti tevékenységüket, melyben a V4-ek kifejezték: szolidárisak azokkal az országokkal, melyek a határőrizetet komolyan veszik – emelte ki Bakondi György. Hozzátette: nem véletlen, hogy Szerbiában és Macedóniában magyar rendőrök ma is teljesítenek szolgálatot.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ