Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: Korea egyesítéséről szóló alkudozás kezdete volt a szingapúri találkozó
2018-06-1415:58
észak-korea, egyesült államok, donald trump, kim dzsong un
Történelmi találkozóra került sor Szingapúrban: találkozott Donald Trump és Kim Dzsong Un. Vajon mi áll Donald Trump és Kim Dzsongun egyre látványosabb barátkozásának hátterében? Miért tartja fontosnak az Egyesült Államok elnöke, hogy „erős, jópofa” embernek nevezze az észak-koreai vezetőt – tette fel a kérdést Bayer Zsolt. Bogár László és Boros Imre közgazdászok párhuzamot vontak a jelenlegi helyzet és Adolf Hitler között. Kiemelték: 1938-ban Az év embere lett a Führer a Time magazinban. A nyilvános egyeztetések mögött mindig megbújik valami olyan titkos szándék, ami csak évtizedekkel később derül ki - emelték ki a közgazdászok az ECHO TV Háttérkép című műsorában.
Bogár László hangsúlyozta: elindult a versenyfutás, hogy a három nagyhatalom (USA, Oroszország, Kína) közül, ki és milyen elvek alapján fogja egyesíteni Koreát és milyen létminőségben fogja felnevelni az új nagyhatalmat, mely egy évszázadon belül, meghatározóvá válhat a térségben.
Ez olyan, mint az atombombában a detonátor. Egyesíted a kritikus tömeget, és valami olyan keletkezik belőle, amit előtte elképzelni sem tudtál
- mondta a közgazdász.
Donald Trump „peacemaker” akar lenni a Koreai-félszigeten, hogy a leendő, brutálisan erős, egyesített Koreának ő lehessen a szövetségese, és ő vonulhasson be Kína alá fegyverrel – emelte ki Bayer Zsolt, majd hozzátette: Kim Dzsong Un lehet, hogy egy zseni. Kifejtette: pusztán azzal, hogy megzsarolta a világot az atomfegyvereivel, létrehozott magának egy menekülő útvonalat és tiszta kézzel, száraz lábbal, tömeggyilkosként átvonulhat a nyugati világba.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ