Cropped landscape
Belföld
Orbán Balázs: A Stop Soros célja nem megkérdőjelezhető
2018-06-1420:05
illegális bevándorlás, uniós költségvetés, stop soros
Orbán Balázs az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte a Fidesz és a kormány is nyitott a Velencei Bizottság véleményére. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta azt is: a magyar kormány üdvözli az olasz paradigmaváltást. Az uniós költségvetéssel kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta: torz logikával működik, melyet Magyarország nem tud elfogadni.

A cél nem megkérdőjelezhető

Orbán Balázs kiemelte: az elmúlt három év migrációs eseményei megtanították nekünk azt, hogy amikor migrációról beszélünk, akkor nemcsak bevándorlókról és államokról beszélünk, hanem megjelent harmadik szereplőként a migrációs közvetítő is. Vannak olyanok, melyek humanitárius, jogi segítségnyújtásként értelmezhetőek, de vannak olyanok, amelyek már büntetőjogilag is. Utóbbi ösztönző, támogató tevékenységnek tekinthető és illegális.
A magyar kormány régóta arról beszél, hogy az a rendszer, amit az Európai Unió működtet hozzájárul az Európába érkező migránsok számának a növekedéséhez. Ezzel ellentétes célokat kellene megfogalmazni
- mondta Orbán Balázs, majd hozzátette: az olasz kormány lépése ebbe az irányba mutat. A kvóta nem jelent megoldást – hangsúlyozta. Kiemelte: nem a továbbszállítás, hanem a kitoloncolás a valódi megoldás, melyhez Európának és Magyarországnak is segítséget kell nyújtania.

A keresztény kultúra védelme is bekerülhet az alaptörvénybe

Magyarország nem fogadja el az uniós költségvetést

Torz logikával működik az uniós költségvetési javaslat - mondta Orbán Balázs, hozzátette: ez a javaslat számos közép-európai és balti országot büntet. Politikai zsarolási eszköz, ha valaki kizárólagossá teszi azt a szempontot, hogy a dél-európai országok életminőség szempontjából közelebb vannak az EU átlagához mint a kelet-európaiak.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ