Cropped landscape
Külföld
Terrortámadásra készült egy tunéziai férfi Németországban
2018-06-1506:18
Terrortámadásra készülhetett az a tunéziai férfi, akit a héten vettek őrizetbe Németországban, mert nagy mennyiségben akart előállítani halálosan mérgező ricint - mondta a Rheinische Post című német lap pénteki számában megjelent interjúban Hans-Georg Maassen, a német nemzetbiztonsági hivatal vezetője.
"A bizonyítékok alapján az a kép rajzolódik ki, hogy sikerült megakadályozni egy terrortámadást" - hangoztatta Maassen, emlékeztetve, hogy a vizsgálat még folyamatban van. A jogszabályi rendelkezések miatt csak Szief Alláh H-ként azonosított 29 éves férfit kedden vették őrizetbe Kölnben, és a lakásán találtak is ricint. A hatóságok azért figyeltek fel rá, mert 1000 ricinusmagot és kávédarálót rendelt az interneten. 

A hatóságok szerint 250-1000 halálos adagot állíthatott volna elő a méregből. Az ügyészség csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a gyanúsítottnak egyelőre nem volt terve, hogy hol és hogyan vesse be mérget, és arra sem utal semmi, hogy kapcsolatban állna valamilyen terrorszervezettel. A ricin a ricinus magjában található, erősen mérgező fehérje, amelyből tiszta formájában egy csipetnyi több ember megöléséhez is elegendő.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ