Cropped landscape
Külföld
A francia különleges erők is ott vannak Jemenben
2018-06-1613:22
A francia különleges erők is jelen vannak Jemenben, a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség csapataival - írta szombaton a konzervatív Le Figaro című párizsi lap, amely két katonai forrást idézett.

Tevékenységükről az újság nem közölt bővebb részleteket. A francia védelmi minisztérium sem kommentálta az értesülést, általában a különleges erőkkel kapcsolatos információkat nem is szokták. 
    
Egy francai parlamenti forrás nemrégiben azt mondta a Reuteres hírügynökségnek, hogy a francia különleges erők Jemenben tartózkodnak. 
    
A Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai szövetség erői szombaton, több napig tartó harcok után, behatoltak a jemeni Hodeida repülőterére - közölte a koalíció. A városnál kibontakozott ütközet a legnagyobb, amit eddig az Irán által támogatott síita húszi lázadókkal vívtak. 
    
A francia védelmi minisztérium pénteken beszámolt arról, Párizs tanulmányozza annak lehetőségét, hogy aknakutató műveleteket végezzenek, amint a koalíciós erők befejezték Hodeida ostromát. A francia művelet célja szavatolni a biztonságos bejutást a város kikötőjébe. 
   
A tárca hangoztatta, Párizs nem folytat műveleteket Hodeida környékén, nem képezi részét az ott lévő koalíciós erőknek.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ