Cropped landscape
Külföld
Európa vére szárad Angela Merkel kezén
2018-06-1718:14
angela merkel, migráció, terror, európa
2014 óta több mint ezer ember sérült vagy halt meg olyan terrortámadásokban, amelyek közvetve vagy közvetlenül radikalizálódott menedékkérőkhöz köthetőek.
Robin Simcox, a washingtoni székhelyű The Heritage Foundation terrorszakértője elmondta: az elmúlt négy évben a dzsihadistáknak borzasztóan könnyű volt, és könnyű még ma is elrejtőzni a menekültáradat tengerében. Európa határai folyamatosan nyomás alatt vannak. Hozzátette: a kontinens vezetői azzal növelték leginkább a terrorveszélyt, hogy nem vették figyelembe a terroristák fenyegetéseit, a migrációs krízisre pedig folyamatosan rossz válaszokat adnak. 
 
A szakértő példaként említette a német kancellár, Angela Merkel migránssimogató politikáját, mely – a több mint egymillió bevándorló beengedésével (2015 óta) – hozzájárult ahhoz, hogy ezek a tragikus számok így alakuljanak: 


  • tizenegy "sikeres" terrortámadás mögött bizonyíthatóan menedékkérők is állnak (szám szerint harmincketten), 

  • ezekben 187 ember vesztette életét, 814-en pedig megsérültek – a merénylőkkel együtt, 

  • 2014 januárja és 2017 decembere között Európában 194 iszlamista hátterű terrorcselekményt hajtottak végre vagy terveztek meg, 

  • ezekben 395-en vesztették életüket, s bő ezerötszáz ember sérült meg. 

"Európa évek óta szenved az iszlamista fenyegetések miatt. Ennek ellenére Angela Merkel 2015-ben mégis megnyitotta Németország határait, és ezzel – sajnálatos módon – tovább fokozta a fenyegetettségi szintet. Bár a menedékkérők csekély része jelent biztonsági kockázatot Európa számára, a menekültáradatban lévő potenciál azt mutatja, hogy ez a kisebbség is hatalmas kárt (Párizs, Brüsszel, London, Berlin, München, Stockholm) tud okozni a lakosság számára"
 
– kommentálta a kutatásban szereplő adatokat a terrorszakértő.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ