Cropped landscape
Belföld
Lyukaszászló-adományozó akcióval indul a Mi Hazánk mozgalom
2018-06-1713:15
Lyukaszászló-adományozó akcióval szeretné elérni az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését Pongrátz András,  néhai Pongrátz Gergely szintén szabadságharcos testvére és Novák Előd korábbi jobbikos politikus.
A mozgalom június 23-ára tervezett zászlóbontását Toroczkai László ásotthalmi polgármester az elmúlt héten közösségi oldalán jelentette be. 

Novák Előd követeléseik között említette az állambiztonsági múltra, így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását.

Közlése szerint a jövő szombati ásotthalmi rendezvényen adják át az első lyukas zászlókat a mozgalomhoz csatlakozását már bejelentő mintegy fél tucat polgármesternek. Elsőként a helyi településvezető, Toroczkai László veheti át, de a lehetőség nyitott minden önkormányzat és civil szervezet számára is.

Pongrátz András célként fogalmazta meg, hogy "olyan jobboldali közösség jöjjön létre, amelyik tudja ellensúlyozni a Fideszben megmaradt baloldalt", és a nemzet ügyének továbbvitelére tudja kényszeríteni a kormánypártot.

 Ez lehet a Mi Hazánk mozgalom első nagy akciója - hangoztatták sajtótájékoztatójukon:
ECHO TV - A nemzet hangja/ MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ