Cover
Kultúra
Élményórák, oldtimerek, tárlatvezetések a BTM Vármúzeumban
2018-06-1913:16
Kézműves foglalkozásokkal, oldtimer autókkal, a Da Vinci TV élményóráival és számos tárlatvezetéssel készül szombatra, a 2018-as Múzeumok éjszakájára a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Vármúzeuma.
A Múzeumok éjszakája alkalmából a Vármúzeum előtt, a Budavári palota Oroszlános udvarában vonul fel a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túra mezőnye, mintegy hetven, hibátlan állapotban lévő old- és youngtimer autóval egy 1938-as Mercedes-Benztől egy 2002-es, egyedi gyártású BMW-ig - közölte az intézmény az MTI-vel.

A múzeum kertjében Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ad koncertet, a Gótikus teremben pedig a Da Vinci TV hirdet élményórát filmvetítéssel, tudományos kísérletekkel, játékokkal és közös alkotással. A Királypincében a Szívmelengető középkor című kiállításhoz kapcsolódva kályhacsempét lehet majd tervezni és készíteni, de lesz játékos leletfelismerés, valamint rekonstrukciós vetítés és előadás is a budapesti régészeti lelőhelyekről.

Szombaton vezetéseken keresztül is be lehet járni a Szívmelengető középkor, az Akik Budapestet építették 3.0, a Budapest/Fény és árnyék, A királyi palota - a kultúra vára, valamint a Szex és Buda a középkorban című kiállításokat, valamint a középkori királyi palotát is.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ